Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За българите в Кипър: Информационни дни за социалното осигуряване

Снимка: архив

Българската общност в Кипър ще може да получи информация по въпросите на социалното осигуряване на 22 и 23 юни. Събитието се организира от Службата по трудовите и социални въпроси към Министерството на труда и социалната политика и Посолството на България в Никозия и ще премине онлайн. В него ще се включат експерти на Националния осигурителен институт и Националната здравно-осигурителна каса.

Сънародниците ни в Кипър ще могат да се информират за процедурите за потвърждаване на осигурителни периоди за безработица, пенсия и здравеопазване, за ползване на обезщетения и активиране на здравно-осигурителен статус при завръщане в България.

Участниците в срещата ще получат информация и съдействие за получаване на осигурителни обезщетения по кипърското законодателство. Ще бъдат разяснени и спецификите при изчисляване на осигурителните периоди съгласно нормативната уредба на Кипър. Ще има възможност и за индивидуални консултации от експерт на Министерството на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Република Кипър.

За да се регистрирате за участие, преди това трябва да осъществите кореспонденция с ръководителя на Службата по трудовите и социалните въпроси Димитър Божилов на e-mail: social_bgembass@abv.bg или на телефон 0030 210 6744680.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите от Цариброд искат отделен граничен пункт, за да стигат навреме на работа в София

Километрични опашки се образуват всекидневно през летния сезон на граничния пункт между Сърбия и България при ГКПП „Калотина“, което забавя преминаването на границата с часове. Освен неприятното и изтощително чакане за пътуващите от Западна Европа към..

публикувано на 14.07.24 в 19:58

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14

Обсъждат създаване на международна асоциация на българите

Председателите на район Тараклия Лазар Дерменжи и на Съюза на банатските българи, депутатът в румънския парламент Георги Наков обсъдиха сътрудничеството и подкрепата в международни проекти, насочени към запазване на културното и историческо наследство на..

публикувано на 12.07.24 в 09:16