Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва най-дългият морски маратон у нас

Снимка: burgas.bg

Плувното предизвикателство е дълго 6400 метра и има 50 годишна традиция в Бургас. Стартът на водния маратон ще бъде даден на остров Св. Анастасия, точно в 9.30 часа на 18 юни. Крайната му точка по традиция, е Мостът на влюбените в южния ни черноморски град. В плувната надпревара, след предварителна регистрация, могат да се включат всички жители и гости на града, стига да са навършили 16 години.
 
Ентусиастите трябва да изминат разстоянието в свободно избран стил, но без да използват помощни средства, като плавници, дъски и пр. Целта е всички участници да стигнат до финала, най-много за час след финиширането на първенеца в морското състезание. Изоставащите ще бъдат прибрани от спасителни лодки и катери. В наградния фонд тази година са предвидени награди и за плувците над 45-годишна възраст.

Още от категорията

42-ма спортисти ще защитават честта на България на олимпийските игри

Елитни спортисти от всички посоки на света днес ще развеят националните флагове на своята родина, за да покажат несломимостта на олимпийския дух. Макар и отложена с година, заради пандемията от коронавирус, „Токио 2020“ ще има свой живот – на..

публикувано на 23.07.21 в 11:45

Полина Трифонова стана третата българка в тениса на маса на олимпиада

Полина Трифонова винаги ще чува взривовете от бомбите, които се стоварват над летището в Донецк. На злополучния 26 май 2014 г. тя ще вземе няколко решения – да напусне украинския град, станал неин пристан за цели 13 години, да се завърне в родината и..

публикувано на 23.07.21 в 11:20

„Лудогорец“ и ЦСКА излизат в двубой за Суперкупата на България

Националният стадион „Васил Левски“ в центъра на София днес ще стане арена на сблъсъка за Суперкупата на България. Срещата между „Лудогорец“ и ЦСКА започва от 20,30 ч. От управата на стадиона призоваха феновете да спазват противоепидемичните мерки...

публикувано на 17.07.21 в 06:35