Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отново опашки на границата с Гърция

Снимка: Кети Тренчева

Опашката от чакащи да преминат в южната ни съседка на ГКПП "Кулата" е километрична, а колите се спират преди граничния пункт, за да не се получават струпвания, предаде БТА. Очаква се движението да бъде интензивно през целия ден. Преминаващите границата с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен тест или сертификат за ваксинация срещу Covid-19 ( направена не по-рано от 14 дни). Пътуващите могат да представят и удостоверение, че са преболедували Covid-19 (от 2 до 9 месеца от регистрирането на заболяването). Документът трябва да е издаден от оторизиран орган, в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.


Още от категорията

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

През последната седмица, намаляването на обхвата на пандемията в някои държави и настъплението на новия щам „Делта” в други, се отрази върху режима за влизане на гражданите от България и от други страни на тяхна територия. Вижте каква е..

публикувано на 31.07.21 в 02:15

Горещо с леко понижение на максималните температури

В събота ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност, на изолирани места в планините с кратки валежи. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в София до 35°. Над Черноморието ще остане слънчево с..

публикувано на 30.07.21 в 16:20

„Умните домове“ може да завладеят имотния пазар по-скоро от очакваното

Налага ви се да пътувате за седмица-две, но у дома остава домашният любимец, който ваши близки или приятели трябва да хранят всеки ден.  В това не би имало нищо необичайно, ако наскоро не сте се нанесли в дом от напълно ново поколение. Макар за..

публикувано на 30.07.21 в 13:27