Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спасиха малко соколче край Сливен

4
Снимка: Спасителен център "Стара Загора"

Експерти от Природен парк "Сините камъни" оказаха помощ на малко бебе керкенез (Falco tinnunculus), съобщава Изпълнителната агенция по горите. Малкото соколче било донесено в дирекцията на парка от човек, който го намерил в индустриалната зона на Сливен.
Преди няколко дни, там отново са били спасени по подобен начин две бебета – таралежчета. Те са изпратени да отраснат в Спасителния център за диви животни в Стара Загора и вероятно отново ще бъдат пуснати в района, където са били открити.
На служителите в парка често им се случва да приемат бедстващи животни, като кукумявки, щъркели, костенурки, орли, лешояди, гарвани, бързолети, таралежи и др.
Те съветват хората, които се опитват да им помогнат - да се убедят преди това, че животните наистина са в опасност. Местата трябва добре да се огледат дали майката не се намира наоколо. Бебетата бозайници не бива да се взимат и галят - от една страна защото майката може да ги отхвърли, а от друга, защото могат да пренасят заразни болести. Затова те не трябва да се пипат без ръкавици.


Галерия

Още от категорията

Горещниците продължават с леко понижение на температурите

Във вторник ще е слънчево. След обяд на места в планините ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни интензивни валежи. Северозападен вятър ще понижи в Северна България дневните температури, но ще остане горещо. Максималните температури..

публикувано на 02.08.21 в 16:20

Докога ще продължат жегите в България?

Първата седмица на август започна с червен код за опасно високи температури в 9 области на Северна и Южна България.В района на Плевен, Велико Търново, Русе, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Ямбол се очакват максимални..

публикувано на 02.08.21 в 12:15

България вече е в началото на четвъртата вълна от пандемията

Страната е в началото на четвърта вълна от коронавирус. В момента тя не се развива с бързи темпове, каза пред „Нова телевизия“ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Броят на дневно заразените през седмицата може да надхвърли 500 души,..

публикувано на 02.08.21 в 09:20