Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасиха малко соколче край Сливен

4
Снимка: Спасителен център "Стара Загора"

Експерти от Природен парк "Сините камъни" оказаха помощ на малко бебе керкенез (Falco tinnunculus), съобщава Изпълнителната агенция по горите. Малкото соколче било донесено в дирекцията на парка от човек, който го намерил в индустриалната зона на Сливен.
Преди няколко дни, там отново са били спасени по подобен начин две бебета – таралежчета. Те са изпратени да отраснат в Спасителния център за диви животни в Стара Загора и вероятно отново ще бъдат пуснати в района, където са били открити.
На служителите в парка често им се случва да приемат бедстващи животни, като кукумявки, щъркели, костенурки, орли, лешояди, гарвани, бързолети, таралежи и др.
Те съветват хората, които се опитват да им помогнат - да се убедят преди това, че животните наистина са в опасност. Местата трябва добре да се огледат дали майката не се намира наоколо. Бебетата бозайници не бива да се взимат и галят - от една страна защото майката може да ги отхвърли, а от друга, защото могат да пренасят заразни болести. Затова те не трябва да се пипат без ръкавици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Световно първенство по шоу програми латино танци привлича публиката в Бургас

Бургас се превръща в голям дансинг, на който единайсет танцови двойки от осем държави днес ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци. Сред тях са последните златни медалисти от Грузия и подгласниците..

публикувано на 31.08.24 в 08:25

Назад към корените – Национален тракийски събор в Старозагорски бани

Старозагорски бани отново е сцена на българския фолклор и народно творчество. През уикенда курортното селище е домакин на 18-ия Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". Гостите имат възможност да посетят пленера "Майсторете ръчички,..

публикувано на 31.08.24 в 07:10

Валежите продължават и в събота, в планините – интензивни

През следващото денонощие над Източна България ще се задържи облачно с валежи от дъжд. В югоизточните райони ще са интензивни и значителни по количество. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. В събота , 31 август,..

публикувано на 30.08.24 в 19:45