Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водният запас за производство на ток е на едно от най-високите си нива

Снимка: БГНЕС

Големите язовири, използвани за производство на ток, са запълнили над 90 на сто от капацитета си, съобщи за БНР Димитър Зарчев от Електроенергийния системен оператор. Той добави, че общият воден запас се намира на едно от най-високите си нива за последните 2 г. В момента няма повишено производство от водните електрически централи, а наличната вода в язовирите се използва като запас. “Когато неотдавна единият блок на АЕЦ „Козлодуй“ беше спрян за планов ремонт заради технически проблем, а другият намали мощността си, именно ВЕЦ-овете осигуриха необходимия ток на страната”, даде пример Димитър Зарчев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 11 юли 2024 г.

В „България днес“ на 11 юли разказваме за изложбата „Контакт“ на известната фотографка Елина Кешишева в столичната галерия ONE, посветена на жените, оцелели след домашно насилие. Отправяме се към Хамбург, където тази събота на 13 юли за втора година..

публикувано на 11.07.24 в 19:00

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00