Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бойко Рашков: Прокуратурата бездейства за имущественото състояние на 38 политици и магистрати

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата бездейства за проверката на имущественото състояние на 38 политици и магистрати с имоти в чужбина, които не са декларирани у нас, заяви пред БНР вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков. Според него обвинението разполага с данни за магистрати от Висшия съдебен съвет. “Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга. Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия", коментира Бойко Рашков. Той допусна, че е възможно тези политици или магистрати да не са декларирали имуществата си заради придобиването им чрез корупционно поведение.

Вътрешният министър каза още, че Оперативната служба трябва да направи необходимото да изслуша и бившия премиер Бойко Борисов. “Има позорни факти за магистратурата, за управляващите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да правят каквото си искат", обоснова се той. Това мнение министърът изрази по повод извиканите за разпит бивши прокурори, действаща следователка и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Още от категорията

Нови правила за влизане в България от държави в червената зона

От четвъртък, 29 юли 2021 г., българските граждани, лицата с постоянно или продължително пребиваване в България и техните семейства, гражданите на ЕС и Европейското икономическо пространство, сезонните работници и чужденците, които придобиват..

публикувано на 27.07.21 в 19:05

Опасно горещо в цялата страна

В сряда  над България ще е слънчево и горещо. На места в югозападната част от страната ще има временни увеличения на облачността, а в планините - и краткотраен дъжд. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще се достигат 35°- 40°. В София..

публикувано на 27.07.21 в 16:15

Няма данни за пострадали българи при експлозията в Леверкузен

Няма информация за пострадали български граждани при експлозията тази сутрин в индустриалния парк за химическа промишленост в германския град Леверкузен, съобщи българското Министерство на външните работи. По информация на генералното ни..

публикувано на 27.07.21 в 14:42