Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриват 784 секции в чужбина за парламентарния вот

Снимка: архив

Българите в 68 държави ще гласуват в общо 784 секции на извънредните парламентарни избори на 11 юли, съобщиха от МВнР окончателния брой на местата за гласуване. Най-много пунктове се откриват във Великобритания – 135, следвана от Германия със 117, а в Турция те ще бъдат 112. ​ Със 70% се увеличава броят на секциите в чужбина в сравнение с вота през април. Подадените заявления за гласуване пък са над 65 хиляди – с около 15 хиляди по-малко отколкото на редовните избори. 

Деветнайсет дни преди изборите все още няма решение на Централната избирателна комисия за броя на машините, което ни поставя във все по-голямо напрежение”, коментира Иван Кондов, председател на работната група „Избори“. А зам.-председателят на групата Калин Анастасов добави, че ако до четвъртък ЦИК не се произнесе, може да се очаква проблем с доставките в някои държави.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Един час повече български език ще се изучава в Тараклия

Втори септември поставя началото на новата учебна година в молдовския район Тараклия, в който преобладаващата част от населението е с български корени. За първи път училищния праг прекрачват 308 първокласници, което е със 17 деца повече от..

публикувано на 02.09.24 в 13:25

Българското неделно училище “АБВ” във Финландия открива новата учебна година

Новата учебна година в Българското неделно училище “АБВ” във Финландия се открива днес с тържество в двора на школото, съобщиха от образователното средище. Предвидена е кратка културна програма с приветствия и поздравителни адреси, последвана от..

публикувано на 25.08.24 в 11:44
Театрално студио

Театралното студио “Онгъл” в Болград приветства публиката с “Добре дошли у дома”

Българското театралното студио “Онгъл” в Болград, Украйна, ще пресъздаде интерактивния си спектакъл “Добре дошли у дома” на 25 август, когато градът ще отбележи 203-ата годишнина от основаването си. “ Интерактивният спектакъл разкрива културното..

публикувано на 24.08.24 в 17:20