Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протест срещу ограниченията на граничния пункт „Илинден-Ексохи“

Снимка: Радио Благоевград

На 23 юни, собственици на фирми и граждани от Благоевградска област ще протестират срещу ограниченията на гръцките власти за преминаване през граничния пункт „Илинден-Ексохи“. Тежкотоварният трафик може да влиза в Гърция само от 7 до 23 часа. От ноември 2020 г. пункта е затворен за леки коли и граждани. Уведомително писмо за протеста е внесено в община Гоце Делчев. Организаторите смятат да се съберат на пътя, преминаващ през града и водещ до границата. Над сто фирми са подкрепили протестната подписка, съобщи кореспондентът на БНР в Благоевград Кети Тренчева. 

Организаторите са изпратили писма до българското външно министерство и до дипломатическите представителства на съседни държави, засегнати от ограниченията.

Още от категорията

„Умните домове“ може да завладеят имотния пазар по-скоро от очакваното

Налага ви се да пътувате за седмица-две, но у дома остава домашният любимец, който ваши близки или приятели трябва да хранят всеки ден. В това не би имало нищо необичайно, ако наскоро не сте се нанесли в дом от напълно ново поколение. Макар за..

публикувано на 30.07.21 в 13:27

По съседски: Събития с балкански адрес

„Мини Шенген“ става „Отворени Балкани“, България също е поканена „Отворени Балкани“ (Open Balkan) - така ще се казва регионалната инициатива за свободно икономическо пространство между Албания, Сърбия и Северна Македония, досега неофициално..

публикувано на 30.07.21 в 10:50

За четвърто поредно денонощие нарастват новозаразените с Covid-19

231 са новите случаи на коронавирус в страната за последните 24 часа или с 15 повече спрямо четвъртък. Положителни са 1,53% от направените 15 092 теста, сочи Единният информационен портал. В 3 области - Видин, Враца и Велико Търново, няма заболели...

публикувано на 30.07.21 в 08:32