Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

6 партии влизат със сигурност в новия парламент

Снимка: Ани Петрова

3 седмици преди парламентарни избори, 1,5% делят първите две политически сили, борещи се за лидерство в 46-я парламент, сочи национално представително проучване на "Тренд“, проведено от 11 до 18 юни по поръчка на в. „24 часа“. Според данните от проучването в следващия парламент влизат 6 политически сили. ГЕРБ е първа с 21,7%. „Има такъв народ” са втори  20,2%. БСП е с 16,1% подкрепа.

„Демократична България” получава 11,2% от предпочитанията, ДПС -10,9%. „Изправи се! Мутри вън!“ е с 5%, а „Български патриоти“ остават много близо до бариерата за влизане в парламента с 3,9%.

48% от запитаните заявяват, че ще гласуват на 11 юли. 1/5 от хората все още не са решили за кого ще дадат своя вот. Служебният кабинет е оценен положително от 35% от българите, докато 42% дават негативна оценка, показва още изследването на общественото мнение.

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев и Александър ван дер Белен ще обсъдят пандемията и Западните Балкани

На 26 юли българският президент Румен Радев ще направи работно посещение в Залцбург по покана на президента на Австрия Александер ван дер Белен, съобщи президентската пресслужба. На фокус в разговорите между Румен Радев и Александър ван дер Белен ще..

публикувано на 26.07.21 в 06:10

БСП продължава преговорите с ИТН за кабинет

Ескпертна група на БСП продължава преговорите с „Има такъв народ“, „Изправи се! Ние идваме“ и „Демократична България“ за съставяне на кабинет. Това реши Националният съвет на партията със 120 гласа „за“ и един „против“ . Преговарящите от името на..

публикувано на 25.07.21 в 16:47

ДПС към ИТН: Безусловна подкрепа няма

Повечето от идеите на ДПС и „Има такъв народ“ съвпадат, но безусловна подкрепа няма. Така обобщи консултациите на партията си с "Има такъв народ" за съставяне на кабинет лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „ Няма да предлагаме министри, но персоналният..

публикувано на 25.07.21 в 13:40