Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адреналин и плажни емоции в Бургас през уикенда

Ник Джейкъбсън
Снимка: kitesurfingmag.com

Да летиш на гребена на вълната или да се спуснеш с парапланер над морето гарантира уникално и неповторимо изживяване. И това са само част от предложенията за Бургас през този уикенд.

Усещането за атракция ще подсили един от най-ексцентричните кайтсърфисти в света Ник Джейкъбсън. Той идва у нас като специален гост на Burgas Kite Cup 2021, който ще се проведе на плажа „Атанасовска коса“.

По същото време по вълните в залива ще се носят и яхтсмените от регата „Черноморец Бургас 2021“. Можете да ги наблюдавате и чрез парапланер, достъпен от зоната до Морското казино, информират от Община Бургас.

Плажовете „Бургас Север“ и този на квартал Крайморие ще предложат турнири по плажен волейбол, а до 27 юни остров Света Анастасия е домакин на традиционния "Биле фест". В духа на Еньовден, островът посреща своите гости с ритуали за здраве и плодородие, с много музика, танци, арт работилници  и … билкови отвари, забъркани от усърдни майстори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Къщи за гости като етнографски музеи – да отдъхваш в автентична селска обстановка край Дунав

Скрити от погледа на масовия турист, дунавските села са магнит за ценителите на природата в търсене на уединение и автентични преживявания. Тези пътешественици избират малки крайбрежни села като Сребърна, Гиген, Ветрен, Ново село и други, където..

публикувано на 29.07.24 в 11:10

The Independent: Слънчев бряг предлага повече за по-малко от Мармарис

Слънчев бряг е изпреварил турския курорт Мармарис като най-достъпната дестинация за семейни почивки. Проучване на The Independent сравнява цените на 10 основни артикула, включително ястия, напитки и слънцезащитни продукти и установява, че черноморският ни..

публикувано на 23.07.24 в 13:00

ТОП 7 на най-красивите и загадъчни пещери в България

България е осеяна с над 5 хиляди пещери, коя от коя по-тайнствени и недостъпни, всяка със своята история, завладяваща красота и загадки. Част от тези истински подземни съкровищници са благоустроени и посрещат туристи. Ето някои от..

публикувано на 17.07.24 в 09:35