Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Борисовата градина ще звучи цял ден джаз

Снимка: artsofia.bg

Първият по рода си фестивал “Един джаз ден” дава сцена не само на утвърдени музиканти, но и на прохождащи джазмени.

На Лятната естрада в Борисовата градина в София днес ще излязат инструменталистите от “Бразз Асоциация”, суингърите от Lindy Hop Bulgaria, джаз певицата Весела Морова, изпълнителката на африкански танци Мария Коса, перкусионистите от “Ямбадон”, както и талантите от училището за певци D Stars.

В целодневната програма ще участват над 100 души – любители и професионалисти в рамките на четири концерта и три работилници за музика и танц

Още от категорията

„Там да сияе то“ – изпълнява Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

„Ако видя само капчица любов по света голям, ще я претворя в топъл океан…“ Така започва „Там да сияе то“ – песен за светлината в човешките души и висшата любов, чийто символ е слънцето. Текстът разказва как слънцето е поело по земното кълбо и търси..

публикувано на 20.09.21 в 10:30

„Вяра, надежда, любов“ – една „вечнозелена“ песен

В празничния за всички столичани Ден на София припомняме „Вяра, надежда, любов“ ­– песните, превърнала се в истински шлагер през годините. Както е известно, на 17 септември Българската православната църква почита паметта на Св. София и нейните..

публикувано на 17.09.21 в 09:25
Христо Йоцов

Премиера на YoYo – джаз проект Йоцов-Йосифов

Идеята е на барабаниста Христо Йоцов – известен изпълнител, композитор, преподавател, осъществил десетки авторски проекти. Само че този път той е решил да представи музика, създадена от друг, не по-малко популярен негов колега – тромпетиста Михаил..

публикувано на 16.09.21 в 12:03