Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турски внос застрашава реколтата от череши в Кюстендилско

Снимка: БГНЕС

Вносът на череши от Турция обрича на провал реколтата в Кюстендилско, твърдят местните производители. Заради вноса в региона е спряло изкупуването на череши въпреки ниската цена от 40 евроцента за килограм. В района на с. Драговищица предупредили да не берат череши, защото цехът за преработка, докарва други от Турция, предаде кореспондентът на БНР в Кюстендил Кирил Фалин.

Ситуацията е крайно неблагоприятна за местния производител и областната служба „Земеделие“, Министерството на земеделието, Областната служба по контрол на храните, трябва да се намесят веднага, призова проф. Димитър Домозетов, доскорошен шеф на Института по земеделие, който сега е частен производител в региона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оранжев код за много горещо време е подаден за цялата страна

В петък  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 20° и 24°, в София 20°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°.  По..

публикувано на 11.07.24 в 19:05

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00