Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облекчават влизането за български граждани в Кипър

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 24 юни българските граждани могат да влизат в Кипър без изискване за представяне на отрицателен PCR тест. По информация на българското посолство в Никозия остава в сила задълженията при влизане в Кипър да се направи онлайн регистрация в електронния портал.  В рамките на 48 часа преди планирания полет за Кипър пътуващият трябва да попълни и изпрати на кипърските власти наличния в електронния портал формуляр, в който да са отразени личните данни и цялата необходима за влизане в страната информация. Пристигащият трябва да получи отговор от кипърските власти на посочен електронен адрес с разрешение за влизане в Република Кипър.  За да не бъдат карантинирани пристигащите трябва да прикрепят копие от сертификата си за ваксинация към електронния формуляр за регистрация преди влизане в страната.

След пристигането им българските граждани са длъжни да спазват действащите здравни протоколи в Кипър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ТОП 7 на най-красивите и загадъчни пещери в България

България е осеяна с над 5 хиляди пещери, коя от коя по-тайнствени и недостъпни, всяка със своята история, завладяваща красота и загадки. Част от тези истински подземни съкровищници са благоустроени и посрещат туристи. Ето някои от..

публикувано на 17.07.24 в 09:35

Фестивали, знойни плажове и планинска прохлада – защо да изберете Царево за лятната си почивка

Над 60-километрова крайбрежна ивица с 21 плажа, голямо разнообразие от хотели, къщи за гости, стаи под наем, къмпинги, заведения, спортни съоръжения и най-вече – красивата природа на Странджа!  Царево е магнит за туристи и една от най-населените ни..

публикувано на 15.07.24 в 06:55

Връх Станчов Камък е бижу в короната на Западните Родопи – нов екомаршрут в община Лъки

Родопската община Лъки работи по изграждането на нова екопътека, която ще води до емблематичния връх Станчов Камък , който е част от Переликско-Преспанския дял на Западните Родопи, научаваме от  сайта bgtourism.bg. Върхът е с височина 1299 м и..

публикувано на 14.07.24 в 09:10