Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът откри 11-ия Национален фестивал за деца в неравностойно положение

| обновено на 25.06.21 в 17:16
Снимка: БГНЕС

В Разград, на площад „Независимост“, вицепрезидентът Илияна Йотова откри 11-ото издание на Националния фестивал за деца в неравностойно положение „Като звездите“, съобщи президентският прессекретариат.

Във фестивала, който се провежда под патронажа на президента Румен Радев, участват близо 240 деца. Организатор на събитието е Сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега“.

„Като държава и общество сме длъжници на тези хора – отбеляза Илияна Йотова и заяви: – Вие не сте невидимите хора на България. Ако искаме да сме развита държава, трябва да търсим и поощряваме потенциала ви“. В приветствието си вицепрезидентът посочи още, че всички български деца са специални и възрастните трябва да ги подкрепят и мотивират, да им предават най-добрите житейски уроци, за да бъдат утре достойни граждани на България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Задава се фестивалът на модерния градски човек

Фестивалът на модерния млад градски човек "My Sofia. Youth with causes" ще се проведе за трети път на 9 и 10 август (петък и събота) в сърцето на столицата.  Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС Двудневното..

публикувано на 07.08.24 в 09:15

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен североизточен бриз...

публикувано на 06.08.24 в 19:35

Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС

Проучване на компанията за бизнес решения „Moneypenny“, сочи София като най-добрия град за преместване и живот на средния европеец след пенсиониране, пише сп. "Форбс". Класацията отчита фактори като средната цена на живота и нужните спестявания на..

публикувано на 06.08.24 в 12:53