Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявен е жълт код за гръмотевични бури

Снимка: БГНЕС

Днес над Западна България ще e предимно слънчево, а в Централна и Източна ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места около и след обяд.
Над Черноморието и в планините се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър край морето, който през деня ще отслабне. Максималните температури ще са 27°-29°, а в крайните югозападни -до 37°, на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.
Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Очакват се интензивни дъждове и градушки в 14 области на страната, където е обявен жълт код за опасно време. В Котел и Горна Оряховица остава в сила обявеното частично бедствено положение. В община Антоново, където стихията отнесе три моста в с. Стеврек и прекъсна достъпа до с. Мечово и с.Богомолско, също е обявено частично бедствено положение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Министър Найденов разговаря с посланик Марси Рийс

Министърът на отбраната Ангел Найденов прие посланика на САЩ у нас Марси Рийс. На разговорите са били потвърдени взаимните ангажименти по линия на стратегическото партньорство между България и САЩ в областта на отбраната и в рамките на НАТО. Обсъдени са били..

публикувано на 09.01.14 в 14:54

България пренасочва търговски аташета от ЕС към източни държави

Министерството на икономиката и енергетиката потвърди, че търговско-икономическите служби към посолствата на България по света ще бъдат преструктурирани. Част от тези в държави на ЕС ще бъдат закрити, а търговските им аташета - пренасочени към нови..

публикувано на 09.01.14 в 14:38

Очакваната имиграция на българи и румънци в Германия е обект на популизъм

Агенцията по труда в Германия обвини политиците в популизъм и излишно драматизиране на проблема с очакваната имиграция на българи и румънци в страната. Всеки втори от имигрантите от тези две държави е с много добро образование, посочиха експертите. Към това..

публикувано на 09.01.14 в 13:49