Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпращат в чужбина над 400 машини за гласуване

Цветозар Томов
Снимка: БГНЕС

Машините за вота в чужбина са налични и започва изпращането в чужбина на 421 от тях, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов пред bTV. "Нещата ще са напрегнати до последния момент. Въвеждаме нова технология, това няма как да създава напрежение. Гласуването зад граница има удвояване", каза Томов.

Томов поясни, че когато помагат на гласуващите, членовете на секционните комисии могат да стоят на два метра срещу тях, без да имат видимост върху екрана и без да задават въпроси, свързани с информация за вота.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Моето българско лято" води деца на нашенци по света към красивите кътчета на родината ни

Езиково-културни работилници "Моето българско лято" пак повеждат децата на българите в чужбина към едни от най-хубавите места в България. Поредица от пътувания за деца и ученици от 6 до 15 години организира отново Елена Павлова. Нарекла ги е неслучайно..

публикувано на 10.07.24 в 11:25
Снимка: Генерално консулство на Република България в Ниш

Българската държава финансира проекти на българската общност в Сърбия

На 9 юли в Генералното консулство в Ниш временно управляващият консул Петър Данов подписа първите 12 споразумения по проекти в Сърбия, финансирани от Програмата за 2024 г. в подкрепа на организации на българските общности в Албания, Сърбия, Косово,..

публикувано на 10.07.24 в 09:00

В Унгария представиха новия брой на "Български вести“

Излезе новият брой на "Български вести“ - месечно издание на Българското републиканско самоуправление в Унгария. В изданието има статия и снимки за откриването на новия Български културно-образователен център в Будапеща. "На 12 юни красивата зала..

публикувано на 09.07.24 в 14:28