Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стартира Международната колоездачна обиколка на България

Снимка: Facebook /@TourofBulgaria

Тазгодишното 68-о издание на Международната колоездачна обиколка на България стартира днес. Надпреварата започва в София в 18 ч. с пролог от 1 км по часовник около храм-паметник „Александър Невски“.

Състезателите ще стартират през интервал от 30 сек., като с това зрелищно начало зрителите ще могат да се запознаят с участниците в обиколката.

След това колоната с велосипедистите ще премине през Боровец, Пловдив, Беклемето, Троян, Шипка, Сливен, Бургас, Карнобат и ще финишира в Габрово на 5 юли. Ще бъдат изминати общо около 770 състезателни километра. 

Първата колоездачна Обиколка на България е организирана през 1924 г. 

Още от категорията

Бургазлии спечелиха европейската титла по акробатика

Георги Стоянов и Владимир Коточев донесоха първата за България европейска титла в акробатиката за младежи. Те спечелиха в категорията двойки младежи 11-17 г. на първенството за юноши и девойки, което се провежда в италианския град Пезаро...

публикувано на 26.09.21 в 18:03

Везенков подписа нов договор с „Олимпиакос“

Българският баскетболен национал Александър Везенков сключи нов договор с гръцкия клуб „Олимпиакос“ до лятото на 2024 г. 26-годишното крило се е срещнал преди това с президентите  на „Олимпиакос“. “Удължаването на сътрудничеството ми с "Олимпиакос" с още..

публикувано на 24.09.21 в 09:19

Открива се Европейска седмица на спорта - #BeActive

Между 23 и 30 септември всички желаещи ще имат възможността да станат част от най-големия спортен празник в Европа за любители - Европейската седмица на спорта #BeActive. Неин организатор в България за седма година е Министерството на младежта и..

публикувано на 23.09.21 в 07:00