Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 1 юли се променя начинът на влизане в България

Снимка: БГНЕС

От 1 юли България ще допуска граждани на други страни според разпределение на държавите на червена, оранжева и зелена зона. Това обяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров, който дойде на ГКПП „Калотина“ на границата със Сърбия за тестване на системата за електронна проверка на европейски сертификати за ваксинация. 

Решение в коя зона ще попадат страните ще се взема на базата на броя на заболелите и процента на положителните тестове. Списъкът на страните ще се обновява веднъж седмично, предаде репортерката на БНР Анелия Джамбазка.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00

Повдигнати са обвинения срещу председателя на НД“ Русофили“ Златомир Дьовленски

Председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов са с повдигнати обвинения от окръжната прокуратура в Пловдив. Вчера, 8 юли, двамата бяха арестувани по досъдебното производство на ДАНС за..

публикувано на 09.07.24 в 18:11