Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелен метеорологичен код за времето над цялата страна в петък

Снимка: БГНЕС

В петък на много места в страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в Южна и Източна България ще превали и прегърми. Има условия и за градушки. Максималните температури ще са понижат до между 27° и 32°.

Над Черноморието ще се развива купесто-дъждовна облачност с валежи от дъжд и с условия и за градушки. Максималните температури по крайбрежието на север от Варна ще са между 25° и 27°. На юг от курорта Слънчев бряг и Бургас термометърът ще показва на сянка до 26 градуса. Температурата на морската вода е 20°-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините също ще има дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми.  Максимална температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°. В курортите Боровец и Пампорово максималните температури ще са прохладните 20°-21°. В Смолян и в Банско градусите ще до 26-27.

През почивните дни ще е слънчево. След обяд с развитие на купеста-дъждовна облачност над планинските райони, а в събота и над североизточните райони. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Шабленският фар очаква посетители

Шабленският фар, който от 1856 г. е ориентир за корабите в Черно море, днес отваря врати за посетители по случай Международния ден на морските фарове. Съоръжението е най-старото и най-високото със своите 32 метра в Черно море, а проблясващата му..

публикувано на 18.08.24 в 11:24

Деца от Русенската епархия участват в православен лагер в Троянския манастир

Трийсет деца и младежи от Русенската епархия се включват в православен лагер в Троянския манастир, който ще продължи до 24 август. Лагерът, организиран от Русенската митрополия, сдружение “Теосис” и с подкрепата на фонд “Социална..

публикувано на 18.08.24 в 06:00

Горещините продължават и в неделя

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще..

публикувано на 17.08.24 в 18:30