Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелен метеорологичен код за времето над цялата страна в петък

Снимка: БГНЕС

В петък на много места в страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в Южна и Източна България ще превали и прегърми. Има условия и за градушки. Максималните температури ще са понижат до между 27° и 32°.

Над Черноморието ще се развива купесто-дъждовна облачност с валежи от дъжд и с условия и за градушки. Максималните температури по крайбрежието на север от Варна ще са между 25° и 27°. На юг от курорта Слънчев бряг и Бургас термометърът ще показва на сянка до 26 градуса. Температурата на морската вода е 20°-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините също ще има дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми.  Максимална температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°. В курортите Боровец и Пампорово максималните температури ще са прохладните 20°-21°. В Смолян и в Банско градусите ще до 26-27.

През почивните дни ще е слънчево. След обяд с развитие на купеста-дъждовна облачност над планинските райони, а в събота и над североизточните райони. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Катастрофа с миграни на автомагистрала “Тракия”

Лек автомобил, превозващ осем чуждестранни граждани, се е преобърнал в канавка на автомагистрала “Тракия”. Сигналът за инцидента е подаден около 14,00 ч. На мястото са изпратени четири линейки, извършват се и полицейски огледи. Един от мигрантите е..

публикувано на 18.08.24 в 16:13
Найден Тодоров

Не достигат музиканти за българските оркестри

В държавните оркестри не достигат музиканти и свободните места се запълват от чужденци, предупреди служебният министър на културата Найден Тодоров. Чуждите инструменталисти обаче идват за кратко – колкото да придобият стаж, за да могат да кандидатстват..

публикувано на 18.08.24 в 16:07

Седем души в тежко състояние след сблъсък на автомобил и микробус

Лекари се борят за живота на седем души, сред които четири деца, пострадали в тежка катастрофа на пътя Ямбол – Сливен снощи около 1,30 ч. Тогава челно се сблъскаха автомобил и микробус с осем пътници и на място загина 49 годишният шофьор на леката..

публикувано на 18.08.24 в 14:28