Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

42-ма спортисти ще представят България на Олимпиадата в Токио

Снимка: Summer Olympics Tokyo 2021

Българският олимпийски комитет утвърди днес състава на българската делегация за ХХХІI Олимпийски летни игри в Токио, които започват на 23 юли. Знаменосец на българската делегация на Откриването ще бъде петкратната олимпийска медалистка, състезателката по спортна стрелба Мария Гроздева. 
България ще бъде представена от 42 състезатели в 14 спорта , сред които традиционно силните за страната ни борба, вдигане на тежести, спортна стрелба, бокс, художествена гимнастика, лека атлетика и др. 
На последните две олимпиади България печелеше по 3 медала без да има шампион: в Лондон 2012 сме с два сребърни и един бронзов медала, а в Рио 2016 с един сребърен и два бронзови.

Още от категорията

Населените места по маршрута Дунав Ултра в 8000 снимки

През последната седмица 150 колоездачи от България и Румъния изминаха веломаршрута "Дунав Ултра" , от град Видин до село Дуранкулак, с обща кауза – популяризиране на над 110 населени места - села и градове, откъдето преминава трасето. В..

публикувано на 19.09.21 в 11:05
Пьотр Нестеров

Тайбрек раздели Пьотр Нестеров от титлата на US Open

Българинът Пьотр Нестеров загуби финала на двойки в юношеския турнир на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк. Заедно с украинския си партньор Вячеслав Белинский той не успя да се наложи в решителния тайбрек срещу французина Макс Вестфал и..

публикувано на 12.09.21 в 09:42
Пьотър Нестеров

Пьотр Нестеров ще играе финал на двойки на US Open

Българинът Пьотр Нестеров се класира за финала на двойки в юношеския турнир на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. В рамките на няколко часа Нестеров и партньорът му Вячеслав Белинский от Украйна постигнаха две победи и така достигнаха до..

публикувано на 11.09.21 в 09:56