Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Актьори подкрепят кампания за осиновяване на животни

4
Снимка: sofiatheatre.eu

Актьори от театър „София“ са новите посланици на кампанията на „Екоравновесие“ в подкрепа на осиновяването на домашни любимци – „Не купувай! Осиновявай!“.

Едни от най-популярните лица в трупата на театъра, а някои дори в компанията на своите деца, застанаха пред обектива на фотографа Лилия Йотова и заснеха специална фотосесия с кучетата от приюта. Кампанията „Не купувай! Осиновявай!“ съществува вече трета година, а само за месец май тази година са осиновени 154 кучета от приютите на природозащитната организация.

Снимките с актьорите и техните четириноги приятели са събрани в изложба, която зрителите могат да видят всяка вечер до края на сезона, преди представленията на лятната сцена.


Откриването на изложбата 1 юли и съвпадна с откриването на фестивала „На стълбите“, който театърът организира до 7 юли. Шестте представления, които ще се изиграят на откритата сцена пред сградата на театър „София“ ще се състезават за наградите за „Най-добър спектакъл“, „Най-добра актриса“ и „Най-добър актьор“, които ще бъдат определени от авторитетно жури в състав: Ириней Константинов - директор на Театър „София“, Анелия Янева − театровед и театрален критик, проф. Маргарита Младенова − театрален режисьор и професор в НАТФИЗ, проф. Георги Каприев − професор в Софийския университет и театрален критик, Кирил Вълчев − журналист и генерален директор на медийния партньор БТА.

За втора поредна година откритата сцена „На стълбите“ в парка „Заимов“ ще може да посрещне 150 зрители, които да се насладят на театър сред природата.

Снимки: Театър „София“

Галерия

Още от категорията

Литературни маршрути по стъпките на именити творци

Вълнуващи истории от живота на именити български творци очакват софиянци и гости на столицата в разходките, обединени под названието „Есенни литературни маршрути“. За участие в тях предварително записване не е необходимо. Противоепидемичните мерки..

публикувано на 23.09.21 в 10:22

Иван Вазов – съвременникът на българската свобода, Съединение и Независимост

Преди един век, на 22 септември 1921 г., Иван Вазов затваря очи за последен път, завещавайки някои от най-красивите думи, посветени на България. Преклонението и искрената му обич откриваме в неговите разкази, пътеписи, романи, театрални пиеси, поезия...

публикувано на 22.09.21 в 07:15

Културният ни институт в Париж е домакин на изложбата „Кристо. От Габрово до Триумфалната арка“

До края на месец ноември гостите на Българския културен институт в Париж могат да се запознаят с 30 малко известни фотографии, произведения на изкуството и други експонати, от ранните години на Христо Явашев. Откриването на документалната..

публикувано на 18.09.21 в 08:50