Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бури и градушки причиниха значителни щети

Снимка: БГНЕС

Половинчасова градушка удари тежко град Червен бряг на 1-ви юли вечерта. Ледените парчета до 140 грама са падали със скорост поне 100 км/ч., заяви климатологът проф. Георги Рачев. Бедствието е било усилено от изключително силни ветрове. Според Рачев облакът е бил прекалено голям и не е можело да бъде разбит с ракети. 

Кметът Цветан Костадинов каза пред БНР, че е свикал Комисията по бедствия и аварии. „Горещи“ телефони приемат сигнали за пораженията. Почти всички коли в града са ударени, пробити са и покривите но повечето сгради. Голяма част от града е без ток заради скъсани проводници. Изкоренени са и дървета. 

Бурята движеща се от запад на изток е нанесла значителни материални щети в Пловдив и Шумен. За втори юли остава прогнозата за опасност от градушки в Източна България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15

И български полицаи ще следят за сигурността на Олимпиадата в Париж

Български полицаи ще заминат за Франция, за да подпомогнат френските си колеги в работата по гарантиране на сигурността на летните Олимпийски и Параолимпийски игри през юли и август 2024 г. В контекста на подготовката на мащабното събитие..

публикувано на 18.06.24 в 08:05