Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелен метеорологичен код за времето над цялата страна в събота

Снимка: БГНЕС

В събота преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд главно над планинските и източните райони на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали за кратко. Ще е хладно за началото на юли с максимални температури между 24° и 29°.

По Черноморието ще е слънчево. След обяд с временни увеличения на облачността, но главно по северното крайбрежие ще превали краткотрайно. Максималните температури ще са между 24° и 28°. Във Варна и по Северното Черноморие температурата ще е 26°-25°. По южното крайбрежие, в Бургас и в Слънчев бряг термометърът ще достигне до 28°. Температурата на морската вода е от 18° по северното до 24° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините до обед също ще има слънце. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра до 12°. В куротите Боровец и Пампорово максималната температура ще е 16°-17°. В Смолян и Банско също ще е прохладно до 20° на сянка.

През следващите дни ще е предимно слънчево. Купеста облачност ще се развива след обяд, по-значителна ще бъде в началото на седмицата над Западна България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата Слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01

Тревожни данни на ООН за употребата на алкохол и цигари сред учениците

13% от момчетата и 11% момичетата на 11-годишна възраст в България са пушили поне една цигара за последните 30 дни, съобщи БГНЕС, като се позова на доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст. 17% от момчетата до 13 години..

публикувано на 26.04.24 в 14:27