Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празникът на пеперудата в Кюстендилско разкрива красотите на природата в региона

Снимка: pixabay.com
За пореден път Карнавалът на пеперудите събра почитатели на природата и екологичния начин на живот. Той започна на 3 юли при водопада при с.Полска Скакавица, община Кюстендил, с работилница за изработване на пеперудени костюми, занимателни игри с еко-насоченост, съревнования по стрелба с лък, народна топка, дърпане на въже и др. Представена бе и изложба с фотоси на пеперуди в Земенския пролом. Днес, 4 юли, празникът, който разкрива красотите на природата по нетрадиционен начин и вдъхва живот на местите селца продължи на поляната в местността "Чардака", на река Струма, при село Раждавица. Селото е сред любимите места във велосипедните маршрути, затова в празничната програма там са включени демонстрации по поддръжка и малки ремонти на велосипед, смяна и лепене на гума и правила за придвижване




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици завоюваха 4 медала на Международната олимпиада по химия

Български ученици спечелиха 4 медала на Международната олимпиада по химия в Саудитска Арабия, проведена от 21 до 30 юли. Те завоюваха един златен, един бронзов и два сребърни медала. Златото беше спечелено от дванайсетокласника Виктор Лилов,..

публикувано на 30.07.24 в 10:25

Жълт код за валежи във вторник е подаден за 10 области в Източна България

Във вторник , 30 юли, на запад ще има слънце и ще е топло. Над източната половина на страната ще е облачно и особено през нощта и до обяд ще има кратки, на места обилни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Минималните температури..

публикувано на 29.07.24 в 19:40

България днес - 29 юли 2024 г.

В последния юлски понеделник за тази година в „България днес“ ще говорим за безопасността по време на морската ни почивка. За любителите на планината сме подбрали кратки истории на седемте най-мистериозни и красиви..

публикувано на 29.07.24 в 19:00