Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Младежкият фестивал на изкуствата събира в Созопол участници от 10 държави

Снимка: president.bg

В Созопол се провежда 15-ото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите“.
Той по традиция преминава под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. 10 дни над 1500 участници от 10 държави, включително и българи и представители на български общности в чужбина, ще покажат своите таланти в различни сфери на изкуството. 
Фестивалът „Музите“ е подкрепен и от дипломатическите мисии в България, като тази година негов основен партньор е посолството на Кралство Мароко.

Още от категорията

Изложба в Стара Загора разкрива красотата на мозайките от Филипополис

Със забележителна изложба Стара Загора отбелязва днешния Световен ден на туризма. “ Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол“ представя чрез фотографии и информационни табла великолепието на мозайките в ранноантичния храм...

публикувано на 27.09.21 в 10:26

Литературни маршрути по стъпките на именити творци

Вълнуващи истории от живота на именити български творци очакват софиянци и гости на столицата в разходките, обединени под названието „Есенни литературни маршрути“. За участие в тях предварително записване не е необходимо. Противоепидемичните мерки..

публикувано на 23.09.21 в 10:22

Иван Вазов – съвременникът на българската свобода, Съединение и Независимост

Преди един век, на 22 септември 1921 г., Иван Вазов затваря очи за последен път, завещавайки някои от най-красивите думи, посветени на България. Преклонението и искрената му обич откриваме в неговите разкази, пътеписи, романи, театрални пиеси, поезия...

публикувано на 22.09.21 в 07:15