Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Безплатни туристически карти за гостите на Варна и близките курорти

Снимка: Община Варна

Това лято туристите, избрали да отдъхват в северната ни морска столица или в близките комплекси, получават безплатна туристическа карта с полезна информация за културно-историческото наследство в района, както и за линиите на градския транспорт, местата за отдих, развлечение, пазаруване и др.. Специално място в картата е отредено на разположените в околностите на града комплекси „Златни пясъци", „Чайка“, „Св. Св. Константин и Елена“ и др.

Летовниците имат достъп и до безплатни ваучери за посещение на туристическите обекти. Така например при 5 и повече нощувки получавате свободен достъп до Римските терми, а при 7 и повече нощувки влизате безплатно в Археологическия музей, където се съхранява най-старото обработено злато в света. Ваучерите могат да бъдат получени лично в Туристическия информационен център – Козирката (срещу Катедралата), като за целта е необходимо да се предостави документ (хотелски паспорт или копие на резервация), който да удостовери вашия престой, съобщават от община Варна.

Съставил: Венета Николова


Още от категорията

Туристически сезон лято 2021 – успешен, но кратък

Летният сезон в България в условия на пандемия е сравнително успешен, отчете туристическото ни ведомство през изминалата седмица. През месеците юни, юли и август се наблюдава 70% ръст на туристите спрямо миналата година, като преобладаващи в..

публикувано на 19.09.21 в 09:05

„Уикенд в Пловдив“ ще се проведе въпреки пандемичните рестрикции

Четвъртото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“ обединява усилията на работещите в туристическия бранш в развитието на града като притегателно място за почивка и културни маршрути. От 17 до 19 септември граждани и туристи могат да се..

публикувано на 18.09.21 в 10:25

100 видеа за 100 години Варна курортен град

100 видео истории на събития, места и забележителности през последния век, разказват за развитието на Варна като морски курортен център, съобщава Bgtourism.bg. Съвместната инициатива на Съюза на екскурзоводите в България и община Варна е посветена..

публикувано на 12.09.21 в 09:30