Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С музиката на „Милчо Левиев завинаги“ в Южния парк

Милчо Левиев
Снимка: Ани Петрова

Сред зеленината на Южен парк 2 в София днес ще бъде представен проектът „Милчо Левиев завинаги“.

В проекта участват музикантите от Антони Дончев квартет, Дейвид Линч (САЩ) и Хюман Тъч (Гърция), заедно с Вики Алмазиду и Теодосий Спасов.

Те ще представят емблематични произведения на Барток, Шопен, Панчо Владигеров, Равел, Чайковски и Рахманинов в прочит на легендарния ни джаз пианист и композитор Милчо Левиев, който си отиде през 2019 г. Тези произведения са събрани в албума „Соната 57“, издаден посмъртно през 2021 г.

Събитието е в рамките на любимия за софиянци и гостите на столицата летен музикален фестивал A to jazz, който се провежда от 9 до 11 юли.


Още от категорията

Литературни маршрути по стъпките на именити творци

Вълнуващи истории от живота на именити български творци очакват софиянци и гости на столицата в разходките, обединени под названието „Есенни литературни маршрути“. За участие в тях предварително записване не е необходимо. Противоепидемичните мерки..

публикувано на 23.09.21 в 10:22

Иван Вазов – съвременникът на българската свобода, Съединение и Независимост

Преди един век, на 22 септември 1921 г., Иван Вазов затваря очи за последен път, завещавайки някои от най-красивите думи, посветени на България. Преклонението и искрената му обич откриваме в неговите разкази, пътеписи, романи, театрални пиеси, поезия...

публикувано на 22.09.21 в 07:15

Културният ни институт в Париж е домакин на изложбата „Кристо. От Габрово до Триумфалната арка“

До края на месец ноември гостите на Българския културен институт в Париж могат да се запознаят с 30 малко известни фотографии, произведения на изкуството и други експонати, от ранните години на Христо Явашев. Откриването на документалната..

публикувано на 18.09.21 в 08:50