Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев: Очаквам започнатите промени да станат необратими

Илияна Йотова: За два месеца у нас дойдоха по-големите и значителни инвестиции

| обновено на 11.07.21 в 13:27
Снимка: БГНЕС

“Гласувах за държава, която принадлежи на интереса на обществото”, заяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас. Той изрази надеждата, че партиите ще подходят отговорно и конструктивно, за да оправдаят очакванията на гражданите. Президентът подчерта, че най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват. “Това не е само мярка да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас, това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, трябва да ги направим такива”, заяви държавният глава. Той каза още, че очаква започнатите промени към по-добро да бъдат необратими.

“Гласувах за демокрация и за връщане на правовата държава с правила и закони”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която упражни правото си на вот. Тя коментира, че е обнадеждена от енергията за промяна и от това, че има ясна алтернатива. “Хората виждат, че може да се управлява професионално и с визия за България", добави вицепрезидентът, подчертавайки, че за двата месеца, в които служебното правителство е на власт, у нас са дошли по-големите и значителни инвестиции. Вицепрезидентът призова хората масово да гласуват и да не се поддават на “сплашвания с машини и на манипулации”. “Опитите за манипулации никога няма да спрат, защото има политически сили, които така печелят избори години наред”, каза още тя.


Още от категорията

Румен Радев пред ООН: Безпрецедентните глобални предизвикателства изискват общи действия

България ще продължи да работи за ефективна ООН, подготвена да отговори на нуждите на човечеството през XXI век, подчерта Румен Радев във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото събрание, което се провежда в Ню Йорк...

публикувано на 22.09.21 в 10:43

Реални резултати в диалога с България ще ускорят евроинтеграцията на Северна Македония

Постигането на напредък в процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани бе във фокуса на среща в София на българския президент Румен Радев и европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи . В разговора участва и..

публикувано на 21.09.21 в 17:25

Започва регистрацията за президентските и парламентарните избори

Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за президент и вицепрезидент на България и за народни представители в българския парламент, насрочени на 14 ноември 2021 г...

публикувано на 21.09.21 в 05:05