Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летният фестивал на София – среща под звездите с подбрано културно съдържание

Снимка: Sofia-Summer-Fest - архив

Започва второто издание на популярния столичен фестивал Sofia Summer Fest. През следващите 78 дни, до края на месец септември, столичани и гости на града могат да се насладят на редица концерти, театрални постановки, кино вечери, посветени на нови български филми, както и премиерните заглавия от фестивала за документално кино за изкуство „Master of art“.

Всичко това, гарнирано с още изненади очаква своята публика на открито, под звездите в пространството зад Музея „Земята и хората“ в столицата ни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Деня на театъра връчват театралните награди ИКАР

В Световния ден на театъра, 27 март, на официална церемония в Народния театър „Иван Вазов“ в София, за 50-и юбилеен път, тази вечер ще бъдат връчени националните награди за сценични изкуства ИКАР. Творците ще получат отличия в 23 категории. Присъждат се и..

публикувано на 27.03.24 в 07:15

Във Варшава представиха документалния филм „Париж на Богдана Карадочева“

Българският документален филм „Париж на Богдана Карадочева“ на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев беше представен във варшавското кино „Муранув“, съобщи БТА. Лентата, създадена през 2014 г., беше показана в рамките на провеждащия се в полската..

публикувано на 26.03.24 в 18:55
Петя Кокудева

Среща с писателката Петя Кокудева по повод Деня на европейските автори

25 март е обявен от Европейската комисия за Ден на европейските автори. Мисията му е да празнува творците на Стария континент и да насърчава интереса към четенето и езиковото многообразие в Европа. Инициативата се провежда в последния понеделник от месец..

публикувано на 25.03.24 в 05:30