Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български композитор е удостоен с престижна награда за филмова музика

Снимки: Facebook/Roumen Boyadjieff-junior

Произведение на българския композитор Румен Бояджиев-син преодоля конкуренция от над 140 творби и спечели престижен конкурс за филмова музика. Става дума за увертюрата към детската опера „Ледената кралица“, отличена на Международния конкурс за филмова музика NGC LAB. Председател на журито в музикалната надпревара е американският филмов композитор Хари Грегсън-Уилямс – създател на музиката към кинохитове като „Марсианецът“, „Хрониките на Нарния“ и др.

„Много се радвам, че той успя да чуе и да оцени това произведение. Конкуренцията е много голяма, защото това не е просто концертна класическа музика, а е и голям бизнес от световен мащаб“ – отбеляза в интервю за БНР композиторът Румен Бояджиев-син и допълни, че за него е привилегия да получи отличието за първо място.

Официалната церемония по награждаването ще се състои през есента в Русия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25