Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виртуозът Васко Василев споделя със света красотата на София в пет видеоклипа

Снимка: БГНЕС

Много от моите приятели, които идват в България, обожават София. Затова исках да направя нещо, чрез което в цял свят да виждат красотата на нашия град – споделя световноизвестният цигулар Васко Василев за желанието, провокирало го да реализира новия си проект.

Сред локациите, заснети в кратките клипове са емблематични за града ни места като планината Витоша, Народният театър „Иван Вазов“, Лъвов мост, катедралният храм „Света Неделя“, ротондата „Свети Георги“, католическата катедрала „Свети Йосиф“, Националният дворец на културата, сградата на Регионалния исторически музей в София.

Проектът се реализира със съдействието на Столична община. Първото видео, което съчетава панорами от София с музиката на Франц Шуберт, вече е достъпно в официалния видеоканал на музиканта.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отдаваме почит на патриарха на българската литература Иван Вазов

Националният литературен музей отбелязва 174 години от рождението на Иван Вазов. Честването преминава и под знака на кръглата годишнина от първото самостоятелно българско издание на романа "Под игото“, публикуван през 1894 г. от издателство "Т. Ф...

публикувано на 09.07.24 в 09:15

"Земята на розите" – филм за надеждата, че можем да сме по-добри и приемащи хората с увреждания

Данни от преброяването на населението у нас, проведено през 2021 година, сочат, че в страната живеят 654 547 лица, които имат призната трайно намалена работоспособност или степен на увреждане. От тях 22 248 са деца, а 632 299 са лицата на възраст 16 и..

публикувано на 09.07.24 в 07:05
Служебният министър Найден Тодоров

Работещите в културата не създават вкуса на обществото, каза министър Тодоров

"По един уникален начин е намерено, как всеки сектор в културата да се финансира погрешно. Хората на изкуството в момента работят точно като фабрики и вместо да създават вкуса на обществото, те са принудени да се водят по този вкус, за да спечелят повече..

публикувано на 08.07.24 в 09:04