Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гугъл насърчава надграждането на два български проекта

Снимка: архив

Проекти на неправителственото сдружение „Тук-Там“ и фондация „Заслушай се“ ще бъдат подкрепени от специална програма на интернет гиганта Google -GIC /Google Impact Challenge/. Те са избрани заедно с още 11 организации от 11 държави от Централна и Източна Европа, които ще получат общо 2 млн. евро за реализация на идеите си. Целта на програмата на световната компания, е да подпомогне идеи, които поставят дигиталното в основата на икономическото възстановяване.

Българските неправителствени организации - сдружението „Тук-Там“ и фондация „Заслушай се“, ще работят за подобрение на постигнатото до момента. Целта на екипа на „Тук-Там“ е да надгради досегашната си дейност, свързана със създаването на общност от сънародници, живеещи у нас и в чужбина. От 2008 година досега фондацията успешно е провела над 300 събития и е достигнала до близо половин милион души.

Екипът на „Заслушай се“ също планува да продължи своята мисия за осигуряване на равнопоставеност на глухите хора чрез ефективни практики за овластяване и образование, което прави още от 2014 година. Те получават одобрението на Google с проекта си за нова магистърска програма, включваща международен обмен и дигитални иновации.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25
Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Искат Епископската базилика на Филипопол да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример как се подпомага развитието на българския културен туризъм, заяви служебният министърът на туризма Евтим Милошев на среща с Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България".  "Включването на..

публикувано на 22.08.24 в 09:19