Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български плаж попадна в Топ 50 за 2021 г.

„Златни пясъци“
Снимка: bigseventravel.com

„Златни пясъци“ попаднаха в годишната класация на най-добрите 50 плажа в света на международния уебсайт Big 7 Travel. Редакторите на изданието подредиха нашия плаж редом до спиращи дъха крайморски заливи, като хавайския Sunset Beach или Baia delle Zagare в Пулия /Италия/. Престижното първо място в класацията е отредено на фантастичния Vaeroy Beach в Норвегия. Българската плажна ивица се нарежда на 38 -то място, непосредствено преди Agiba Beach в Египет и Ipanema Beach в Rio de Janeiro /Бразилия/.

„Златни пясъци“ се намират близо до Варна и е един от най-красивите, да не казваме най-красивият плаж в региона. Водата е бистра и с идеалната температура за плуване. А пясъкът отговаря на името на курорта!“, коментират редакторите на Big 7 Travel.

Напомняме, че плажът на „Златни пясъци“ е един от 13-те  български плажа, които покриват международния стандарт „Син флаг“ за 2021 г.  Плажната ивица, с дължина 3,5 км., се отличава със своя много фин, златист пясък и предоставя чудесни възможности за релакс и плажни спортове. Съвсем близо се намира и едноименният Природен парк, предлагащ тучна зеленина и разнообразие от сенчести туристически маршрути.

Съставил: Венета Николова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10