Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със средства от Плана за устойчивост ще повишаваме дигиталните си умения

Снимка: Ани Петрова

380 млн. лв. по Плана за устойчивост и развитие ще бъдат насочени към създаването на дигитални умения чрез платформа за базови обучения. Проектът, който ще засяга подобряването на компютърната грамотност при възрастните хора, ще се осъществява от социалното министерство. Според данни на Европейската статистическа служба от 2019 г. българите се намират на последно място в Европа по цифрови умения. Затова и се налага минимум 1,6 млн. души да преминат през курсове за придобиване и надграждане на умения за работа с новите технологии. “Пандемията до голяма степен засили тези процеси", коментира служебният зам. социален министър Иван Кръстев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриването на XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища зад граница

Българското образование в чужбина не може да разчита само на възрожденски ентусиазъм

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента , като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от..

публикувано на 23.07.24 в 13:25

Служебният премиер отговаря на въпроси на граждани

На въпрос на граждани, защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожара в с. Воден във фургони , премиерът отговори на живо във "Фейсбук": "Не бих правил такова противопоставяне. Знаете, че украинските бежанци са бежанци от война...

публикувано на 23.07.24 в 12:16

Българският отбор се представи достойно на Международна олимпиада по математика

Най-добрите български ученици по математика спечелиха 5 медала с участието си в най-престижното състезание по математика в света за 2024 г. На 65-ата Международна олимпиада по математика българският национален отбор спечели 3 сребърни и 2 бронзови медала..

публикувано на 23.07.24 в 12:00