Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

“Окупираме дома ти” превръща личното пространство в галерия

Снимка: Антонио Георгиев-Хаджихристов

До 20 октомври всеки желаещ от Велико Търново, Габрово или София може да превърне домашното си пространство в галерия с помощта на мобилната изложба “Окупираме дома ти”. В основата на инициативата стои Пространството за социални и културни събития “ТАМ” във Велико Търново. “Домакинът трябва да приеме за две седмици изложбата в дома си, в който да подреди произведенията и така да влезе в ролята на куратор”, обяснява Галин Попов, създател на културното пространство. “Кураторът” може да отвори домашната галерия за приятели или пък да организира специално откриване и да покани гости. От възможността ще се възползват 30 души, а записването е на сайта на организаторите.

Още от категорията

Литературни маршрути по стъпките на именити творци

Вълнуващи истории от живота на именити български творци очакват софиянци и гости на столицата в разходките, обединени под названието „Есенни литературни маршрути“. За участие в тях предварително записване не е необходимо. Противоепидемичните мерки..

публикувано на 23.09.21 в 10:22

Иван Вазов – съвременникът на българската свобода, Съединение и Независимост

Преди един век, на 22 септември 1921 г., Иван Вазов затваря очи за последен път, завещавайки някои от най-красивите думи, посветени на България. Преклонението и искрената му обич откриваме в неговите разкази, пътеписи, романи, театрални пиеси, поезия...

публикувано на 22.09.21 в 07:15

Културният ни институт в Париж е домакин на изложбата „Кристо. От Габрово до Триумфалната арка“

До края на месец ноември гостите на Българския културен институт в Париж могат да се запознаят с 30 малко известни фотографии, произведения на изкуството и други експонати, от ранните години на Христо Явашев. Откриването на документалната..

публикувано на 18.09.21 в 08:50