Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Български филм спечели наградата за анимация на Дрезденския фестивал

4
Снимка: архив

Филмът „АЙВА“ на българката Венета Андрова е едно от отличените заглавия на 33-ия фестивал за късометражно и анимационно кино в Дрезден, предаде „Дойче веле“. Творбата на Андрова спечели статуетката „Златният конник“ в категорията за международен анимационен филм, както и награда в размер на 7 500 евро. 

13-минутният филм на Венета Андрова разказва за АЙВА – художничка робот, която в творчеството си разглежда темата за мъжествеността в нейните разнообразни форми и нюанси.

Филмът беше включен и в програмата на 25-ото издание на „София филм фест“. 

Стопкадри: архив, Стефка Цанева

Галерия

Още от категорията

Изложба в Стара Загора разкрива красотата на мозайките от Филипополис

Със забележителна изложба Стара Загора отбелязва днешния Световен ден на туризма. “ Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол“ представя чрез фотографии и информационни табла великолепието на мозайките в ранноантичния храм...

публикувано на 27.09.21 в 10:26

Литературни маршрути по стъпките на именити творци

Вълнуващи истории от живота на именити български творци очакват софиянци и гости на столицата в разходките, обединени под названието „Есенни литературни маршрути“. За участие в тях предварително записване не е необходимо. Противоепидемичните мерки..

публикувано на 23.09.21 в 10:22

Иван Вазов – съвременникът на българската свобода, Съединение и Независимост

Преди един век, на 22 септември 1921 г., Иван Вазов затваря очи за последен път, завещавайки някои от най-красивите думи, посветени на България. Преклонението и искрената му обич откриваме в неговите разкази, пътеписи, романи, театрални пиеси, поезия...

публикувано на 22.09.21 в 07:15