Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата Мария Бакалова става „Посланик на дестинация България“

Снимка: tourism.government.bg

Първата българска актриса, номинирана за „Оскар“ – Мария Бакалова, получи почетен знак „Посланик на дестинация България“ от министъра на туризма Стела Балтова.

Бакалова бе гост днес в Министерството на туризма веднага след участието си в кинофестивала в Кан. Балтова поздрави младата актриса за високите върхове, които е постигнала за крехката си възраст.

„Моят екип и аз бихме се радвали да приемете тази символична роля на посланик и да прегърнете като своя кауза популяризирането на многообразието на туристическа дестинация България“, заяви Балтова, поднасяйки почетния знак.

Бакалова благодари и подчерта, че България е прекрасна страна и нейните красоти, вкусна храна и древна история трябва да се популяризират.

Снимки: tourism.government.bg

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон..

публикувано на 08.06.24 в 10:30

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05