Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът поздрави мюсюлманите за Курбан байрама

Снимка: Facebook /Румен Радев

Президентът Румен Радев поздрави българската мюсюлманска общност по повод празника Курбан байрам. Държавният глава пожела на мюсюлманите в България здраве и дни, изпълнени с искрено разбирателство, удовлетворение и успехи.Народът ни е показвал удивителната сила на своя дух, когато е поставял разбирателството между българите и обичта към България над кризите и различията, подчертава президентът. Доказаната мъдрост и нравствената сила на българския народ ще продължават да са енергия за националното единство, достойнство и просперитет, отбелязва още в приветствието си към българските мюсюлмани държавният глава Румен Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58