Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планът за възстановяване и устойчивост е публикуван за обсъждане

Атанас Пеканов
Снимка: Facebook /Атанас Пеканов

Ревизираният План за възстановяване и устойчивост на България е публикуван за обществено обсъждане, съобщи служебният вицепремиер Атанас Пеканов.
 

В новата версия на Плана са увеличени средствата за образование, здравеопазване и социалната сфера. Засилена е тежестта на сектор енергетика, за да се отговори на желанията за по-високи амбиции от страна на европейските институции. 

В дискусиите с ЕК все още не е постигнат пълен консенсус относно по-бързия зелен преход. „Един служебен кабинет не е редно да поема такива значими ангажименти като тези, засягащи дългосрочното развитие на въглищните региони“, посочва Пеканов. Друга сфера, в която все още предстоят важни решения и реформи, е правосъдие и върховенство на закона. „И двете теми изискват политически и обществен консенсус и следва да бъдат припознати от онези, които ще отговарят за неговото изпълнение, от демократично избраните партии“, изтъква вицепремиерът.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00
Андрей Пленкович

По съседски: Събития с балкански адрес

В изборната битка между премиер и президент в Хърватия печели премиерът Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович и президентът Зоран Миланович се изправиха един срещу друг на извънредни парламентарни избори в страната. Борещият се за..

публикувано на 19.04.24 в 10:45