Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Планът за възстановяване ще спомогне и за преодоляването на демографските проблеми

Снимка: БГНЕС

Заложените реформи и приоритети в Националния план за възстановяване и устойчивост ще допринесат за постигането на по-добро икономическо състояние в страната. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на заседанието на Министерския съвет.

Премиерът изтъкна също и въздействието на плана върху решаването на демографските проблеми на България. По думите му, решенията са трудни, дългосрочни, но едно от тях е именно развитата икономика, която ще предоставя добре платени работни места. Това ще е предпоставка за българите в чужбина да се върнат в родината, особено младите, които са в състояние да подобрят демографската картина в страната, допълни премиерът. Той изрази надежда, че тези приоритети и започнатото ще бъде продължено и от следващо правителство, което ще бъде избрано от 46-о НС.

Още от категорията

Жълт код за опасни горещини в 16 области на България

Във вторник над страната ще е слънчево със слаб, предимно източен вятър. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 32° и 37°.  В София термометърът ще показва до 33° на сянка. Над Черноморието ще има лек бриз,..

публикувано на 26.07.21 в 16:15

Недостигът на медици и медицински сестри – хроничен проблем в здравеопазването

Над 500 медици напускат България годишно. Покрай Ковид кризата и натиска върху здравната система недостигът на здравни работници достигна критична точка. Статистиката е повече от стряскаща – в лечебните заведения недостигат 470 лекари и 26 000..

публикувано на 26.07.21 в 11:01

Добри треньори и родители превръщат деца с увреждания в хора, готови за успех

Боян е дете на 15 години от София, един от онези, които растат и успяват да се справят в живота, въпреки синдрома на Даун. Той е надскочил възможностите на повечето от връстниците си и е неколкократен медалист на Европейските игри за младежи с..

публикувано на 26.07.21 в 10:15