Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев свиква консултации за съставянето на нов кабинет

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев днес ще проведе консултации с представители на всички парламентарни групи преди да връчи мандата за съставяне на правителство на посочения кандидат за премиер от най-голямата сред тях. 

Междувременно спечелилата избори партия „Има такъв народ” обяви, че в следващите дни ще покани на преговори за нов кабинет партиите и коалициите в Народното събрание, но без ГЕРБ.

Разговорите са необходими, за да намерим най-верния път и да не оставим страната в следващите месеци без стабилно управление”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. А съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов изтъкна, че подкрепата ще зависи от политическите цели пред правителството и парламентарната конфигурация, която ще го излъчи.

Още от категорията

Румен Радев пред ООН: Безпрецедентните глобални предизвикателства изискват общи действия

България ще продължи да работи за ефективна ООН, подготвена да отговори на нуждите на човечеството през XXI век, подчерта Румен Радев във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото събрание, което се провежда в Ню Йорк...

публикувано на 22.09.21 в 10:43

Реални резултати в диалога с България ще ускорят евроинтеграцията на Северна Македония

Постигането на напредък в процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани бе във фокуса на среща в София на българския президент Румен Радев и европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи . В разговора участва и..

публикувано на 21.09.21 в 17:25

Започва регистрацията за президентските и парламентарните избори

Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за президент и вицепрезидент на България и за народни представители в българския парламент, насрочени на 14 ноември 2021 г...

публикувано на 21.09.21 в 05:05