Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Красотите на подводния свят представя изложба във Варна

Снимка: Facebook /Таляна

Изложба на открито с подводна фотография може да се види до края на август в творческия квартал на Варна – „Таляна".

„Нашата цел е да представим красотата на подводния свят на Черно море и на световния океан", каза в интервю за БНР Мария Иванова от Сдружение „Таляна". Фотографиите представят потайностите, както на Черно море, така и на Калифорнийския залив, Карибския басейн, Червено море и Малайския архипелаг.

Кадрите са уловени от обективите на Любомир Клисуров – подводен фотограф, професионален водолаз и морски изследовател, и подводния фотограф любител Мартин Христов, който има множество награди от международни конкурси

Още от категорията

Визуалните артистки Кая, Йохана и Яна изграждат „Ботанически ъгъл“ в центъра на София

Botanic corner или „Ботанически ъгъл" – така се казва една цветна арт инсталация със специално послание. През почивните дни структурата ще изникне в сърцето на близо двумилионна София, за да ни накара да забавим крачка и да осмислим отношението ни към..

публикувано на 16.09.21 в 12:20

„Театър пред театъра” отново под звездите

След двегодишна пауза заради епидемията от коронавирус „Театър пред театъра“ – най-голямото събитие на открито на Народния театър „Иван Вазов“, се завръща под открито небе. В навечерието на новия театрален сезон културната институция ще отбележи..

публикувано на 13.09.21 в 06:00

София ДокуМентал и филмите, които прекрачват всички граници

Най-доброто от света на документалното кино ще бъде представено в рамките на второто издание на фестивала София ДокуМентал, който беше открит на 7 септември и ще продължи до 14-ти. За разлика от миналогодишното му онлайн издание, сега прожекциите и..

публикувано на 11.09.21 в 10:35