Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С ДПС завършват консултациите за съставяне на нов кабинет

Снимка: БГНЕС

“Има такъв народ” днес ще проведе консултации за съставяне на правителство и с последната поканена партия – Движението за права и свободи. От срещата с “Демократична България” стана ясно, че политическите сили ще разговарят за политики и приоритети, но не и за имена на бъдещи министри.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ вече заяви, че има основа за диалог и тя не трябва да бъде минирана. “Демонтажът на порочния модел не може да се случи със същия модел", подчерта той. Според него най-важното е каква програма ще изпълнява следващото правителство, обединено около ясни приоритети и срокове за изпълнение.

От консултациите е изключена единствено бившата управляваща партия ГЕРБ.

Още от категорията

Президентът Румен Радев официално се кандидатира за втори мандат

В Националния дворец на културата в София Инициативен комитет издигна за втори мандат Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент. Сред участниците в Инициативния комитет са представители на културата, науката,..

публикувано на 27.09.21 в 19:27

Президентът: Бойко Борисов да се кандидатира за президент

“Крайно време е Бойко Борисов да спре да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент”, заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти. Според него аргументът на ГЕРБ и другите партии да не обявяват все още..

публикувано на 27.09.21 в 11:33

Кирил Петков: „Продължаваме промяната“ не е президентска партия

Със своеобразно „турне“ из страната, новата формация на българската политическа сцена - партия „Продължаваме промяната“, започна срещи със свои симпатизанти. Първите градове, които посетиха двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен..

публикувано на 27.09.21 в 11:17