Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН и “БСП за България” ще продължат разговорите за съставяне на кабинет

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

“Има такъв народ” проведе консултации за съставяне на правителство и с парламентарната група на “БСП за България”. Левицата оцени разговорите като първа добра крачка към диалог за намиране на съгласие за съставяне на правителство. Според лидера Корнелия Нинова на срещата са били уточнени теми и политики, по които двете политически сили имат припокриване, но са останали и някои различия. БСП е против приватизацията на ББР и настоява увеличението на пенсиите да стане още сега, докато по отношение на съдебната реформа са намерили сходства. Корнелия Нинова каза още, че случилото ще бъде обсъдено утре на Националния съвет на БСП и след като партийният орган даде мандат, разговорите ще продължат. В началото на консултациите Виктория Василева от “Има такъв народ” пожела партиите да превъзмогнат тяснопартийните си интереси, и да се обединят в името на приоритетите на България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Половината младежи имат парични проблеми, ¼ се боят от неуспех в кариерата

Половината от младите хора в България с месечен доход над 2000 лв се боят от финансови проблеми, показва представително изследване на агенция "Тренд". "Младите хора в България - ментални рискове, предизвикателства и перспективи“ е темата на..

публикувано на 01.10.24 в 14:16

89 българи бяха евакуирани от Ливан с правителствения самолет, очаква се нов полет

Първата част от желаещите да се евакуират от Ливан наши сънародници вече са в България. Те пристигнаха на Летище София с правителствения самолет "Еърбъс" в понеделник вечерта. В първата група, която наброява 89 души , са основно семейства, майки с деца..

публикувано на 01.10.24 в 09:34

Октомври започва със слънчево, но хладно време

Във вторник , 1 октомври, над по-голямата част от страната ще е слънчево. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде променлива и на места ще превали. Остава ветровито. Минималните температури ще са между 5 и 10°, в София..

публикувано на 30.09.24 в 19:45