Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ДПС към ИТН: Безусловна подкрепа няма

Снимка: БГНЕС

Повечето от идеите на ДПС и „Има такъв народ“ съвпадат, но безусловна подкрепа няма. Така обобщи консултациите на партията си с "Има такъв народ" за съставяне на кабинет лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „Няма да предлагаме министри, но персоналният състав е от значение“, каза той.
Сред условията за подкрепа, изтъкнати от ДПС, е „възстановяването на нормалността в политиката“, а именно „държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса“, а в услуга на хората и за създаване на добра бизнес среда. 

„Ние не сме искали подкрепа от тях за евентуален кабинет. Просто изложихме нашите приоритети. Те казаха, че за тях личностите в евентуалния кабинет са важни, ние уточнихме, че това е наша отговорност и няма да взимаме съвети от никого“, заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ", предаде репортерката Виолета Ашикова.
Това бе последната от серията консултации около създаването на правителство с мандата на "Има такъв народ".

Срещата предизвика голям обществен интерес, след като „Има такъв народ“ покани за разговори ДПС въпреки категоричните позиции на припознатите от тях като партньори „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да не подкрепят правителство с участието на ГЕРБ и ДПС.

Още от категорията

Румен Радев пред ООН: Безпрецедентните глобални предизвикателства изискват общи действия

България ще продължи да работи за ефективна ООН, подготвена да отговори на нуждите на човечеството през XXI век, подчерта Румен Радев във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото събрание, което се провежда в Ню Йорк...

публикувано на 22.09.21 в 10:43

Реални резултати в диалога с България ще ускорят евроинтеграцията на Северна Македония

Постигането на напредък в процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани бе във фокуса на среща в София на българския президент Румен Радев и европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи . В разговора участва и..

публикувано на 21.09.21 в 17:25

Започва регистрацията за президентските и парламентарните избори

Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за президент и вицепрезидент на България и за народни представители в българския парламент, насрочени на 14 ноември 2021 г...

публикувано на 21.09.21 в 05:05