Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС към ИТН: Безусловна подкрепа няма

Снимка: БГНЕС

Повечето от идеите на ДПС и „Има такъв народ“ съвпадат, но безусловна подкрепа няма. Така обобщи консултациите на партията си с "Има такъв народ" за съставяне на кабинет лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „Няма да предлагаме министри, но персоналният състав е от значение“, каза той.
Сред условията за подкрепа, изтъкнати от ДПС, е „възстановяването на нормалността в политиката“, а именно „държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса“, а в услуга на хората и за създаване на добра бизнес среда. 

„Ние не сме искали подкрепа от тях за евентуален кабинет. Просто изложихме нашите приоритети. Те казаха, че за тях личностите в евентуалния кабинет са важни, ние уточнихме, че това е наша отговорност и няма да взимаме съвети от никого“, заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ", предаде репортерката Виолета Ашикова.
Това бе последната от серията консултации около създаването на правителство с мандата на "Има такъв народ".

Срещата предизвика голям обществен интерес, след като „Има такъв народ“ покани за разговори ДПС въпреки категоричните позиции на припознатите от тях като партньори „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да не подкрепят правителство с участието на ГЕРБ и ДПС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05