Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев и Александър ван дер Белен ще обсъдят пандемията и Западните Балкани

Румен Радев
Снимка: president.bg

На 26 юли българският президент Румен Радев ще направи работно посещение в Залцбург по покана на президента на Австрия Александер ван дер Белен, съобщи президентската пресслужба.
На фокус в разговорите между Румен Радев и Александър ван дер Белен ще са двустранните отношения и теми от дневния ред на ЕС - преодоляването на ограниченията пред свободата на движение заради пандемията, приоритетите на ЕС за „зеления“ и дигитален преход, борбата с климатичните промени, разширяването на ЕС към Западните Балкани, миграцията.

Още от категорията

Тежки обвинения срещу Кристалина Георгиева

Управителят на МВФ Кристалина Георгиева е извикана за обяснения от предишния си работодател Световната банка заради оказване на натиск в полза на Китай. Според независим доклад на адвокатската кантора WilmerHale по поръчка на СБ, ръководителите на..

публикувано на 17.09.21 в 15:15

Стефан Янев провидя целенасочено заложени проблеми пред служебния кабинет

Два часа, след като положи клетва и встъпи в длъжност, новото служебно правителство проведе първото си заседание. Според премиера Стефан Янев основен приоритет пред кабинета ще бъде да подготви изборите на 14 ноември и да гарантира, че те ще преминат по..

публикувано на 16.09.21 в 14:49

Още една „партия на промяната“ отива на изборите

За първи път българите ще гласуват за трети пореден нов парламент в рамките на 1 година. Това се налага след като 45-тия и 46-тия състав на Народното събрание не успяха да излъчат редовно правителство. Неспособността на досегашните политически..

публикувано на 16.09.21 в 11:39