Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БСП продължава преговорите с ИТН за кабинет

Снимка: БГНЕС

Ескпертна група на БСП продължава преговорите с „Има такъв народ“, „Изправи се! Ние идваме“ и „Демократична България“ за съставяне на кабинет. Това реши Националният съвет на партията със 120 гласа „за“ и един „против“. Преговарящите от името на социалистите ще отстояват 5 приоритета - социална политика, борба с неравенствата, преизчисляване на пенсиите, реформа в здравеопазването, борба с корупцията и съдебна реформа. От БСП не споделят две от идеите на ИТН - за либерален модел на управление и оттегляне на държавата като собственик на активи от ключово значение - приватизацията на Българската банка за развитие и концесионирането на пътища. 
Окончателното решение на БСП ще бъде взето от Националния съвет, след като ИТН представи поименен състав на правителството.

Още от категорията

Радан Кънев

Партиите на протеста търсят предизборно обединение с новия политически проект

“Общото явяване на изборите на “Демократична България” и на новата формация „Продължаваме промяната“ е огромна възможност реформаторските сили за първи път от 1997 г. да спечелят избори и да получат първия мандат за съставяне на правителство”, заяви пред..

публикувано на 19.09.21 в 14:13
Асен Василев и Кирил Петков

Петков и Василев със собствени листи на изборите, ще управляват в коалиция на почтените

Формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" ще се яви със собствени листи и в коалиция на изборите, съобщиха самите те при представянето на политическия си проект. Те ще преговарят също така за голяма..

публикувано на 19.09.21 в 12:22

Новият политически проект “Петков-Василев” събира 9,1% одобрение

Политическият проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев събира 9,1% подкрепа от гласуващите, показва социологическо проучване на “Тренд” по поръчка на вестник "24 часа". Бившата управляваща партия ГЕРБ с голяма преднина заема първото..

публикувано на 19.09.21 в 09:59