Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето в България на 27. 07. 2021 г.

Жълт код за опасни горещини в 16 области на България

Снимка: БГНЕС

Във вторник над страната ще е слънчево със слаб, предимно източен вятър. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 32° и 37°.  В София термометърът ще показва до 33° на сянка.

Над Черноморието ще има лек бриз, разхлаждащ горещините. Максималните температури ще са между 28° на нос Калиакра до 31° във Варна. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще е до 2 бала.

Над планините ще е слънчево и удобно за преходи. След обяд в масивите над Югозападна България с незначителна облачност. Максимална температура на 1200 метра ще е до 29°, на 2000 метра - около 23°. В курортите Пампорово и Боровец горещината ще достигне 28-29°, в Смолян и Банско термометрите ще сочат 32-33°.

През следващите дни до края на юли и първите дни на август времето ще е слънчево, тихо и горещо.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кметовете на Тутракан и Олтеница договарят бъдещата фериботна връзка

Очаква се скоро да започне изграждането на фериботна връзка между Тутракан и отсрещния румънски град Олтеница, съобщи във Фейсбук кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов, след среща с румънския си колега Михайца Бащея. Двамата са уточнили..

публикувано на 28.07.24 в 17:03
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов (в центъра) дава брифинг в село Гара Елин Пелин за взривовете в складовете за пиротехнически средства - 28 юли 2024 г.

Заради пожар в минно поле на границата с Гърция се чака самолетна помощ от ЕС

България е задвижила механизма за гражданска защита на ЕС и иска самолет за гасене на пожара на българо-гръцката граница, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. За съжаление, пожарът в планината Славянка навлиза в част от българската територия и то..

публикувано на 28.07.24 в 16:32

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41